^ Nazad na vrh
Serbian English German Russian Spanish

HITNO OBAVEŠTENJE

NAOS
001
СЛЕДЕ ИЗМЕНЕ И ДОПУНЕ ЗАКОНА О ОРУЖЈУ И МУНИЦИЈИ

Данас, 21. маја 2018. године, са почетком у 09,00 часова, у просторијама Народне Скупштине Републике Србије, одржан је састанак представника Националне асоцијације за оружје Србије и Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

Састанку су присуствовали: министар др Небојша Стефановић и начелница Управе за управне послове, генерал Зорица Лончар-Касалица са сарадницима, председница НАОС-а, мр Зорица Суботић, генерални секретар НАОС-а, Душко Илић, чланови УО НАОС-а, господин Драган Савић (привредник) и господин Ненад Чанак (народни посланик).

20140713 170935

Након што смо изложили проблеме везане за Закон о оружју и муницији и образложили неопходност рада на његовим изменама и допунама, предложили смо нашу помоћ у раду на истом. Предлог је наишао на разумевање и одобравање од стране министра и сложили смо се да на закону треба радити док он не буде добар и примењив за српског човека. У вези са тим министар је наложио формирање заједничке радне групе која ће већ у понедељак 28. маја, имати први радни састанак са конкретним предлозима измена и допуна, које ће бити предложене од стране НАОС-а. Радна група састајаће се једном недељно. Министар је предложио да прве измене и допуне иду у Скупштину већ у јуну заједно са законом који се односи на рад сектора за ванредне ситуације.

Овим путем молимо заинтересоване власнике оружја а посебно чланове НАОС-а, да нам, ако имају, доставе своје предлоге за измене и допуне Закона о оружју и муницији са конкретним решењима и образложењем за сваку одредбу Закона. Предлоге доставити што пре на Е-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. .

 Мр Зорица Суботић

Komentari  

 
0 #16 Dragan 04-06-2019 17:17
Naši političari se pozivaju na evropsku uniju a sve rade suprotno u Nemačkoj Austriji itd netreba lekarski pregled jednom primete proveru i dok god se neogrešite o zakon nabavljati oružje ako ste lovac bez ograničenja ovo kod nas mi liči na direktivu "spolja" da se narod što više razoruža.
 
 
+4 #15 Cedomir 13-01-2019 18:20
Drzavi trebaju pare i to je u redu, ali na ovakav nacin nije uredu.
- Postoji li valjana analiza koliko se zloupotreba desi sa legalnim oruzjem;
- Po kom osnovu se placa porez na oruzje, a nemate pravo ni da ga prenesete iz sobe u sobu, bez saglasnosti nadleznih. Nije luksuzna roba, nemate pravo da je koristite, mozete je posmatrati sa pristojne daljine zakonom dozvoljene;
- Cujem da ce nova dozvola kostati 100 e, koje je razumno obrazlozenje za nove dozvole;
- Kazu da ce se morati polagati za drzanje oruzja, ali sto polazem kad nisam u mogucnosti da ga koristim;
- I na kraju prestanite da na kvaran nacin narodu uzimate pare. Ovo me podseca i na nove registracijske tablice, jer je starim prosao rok trajanja, kao da su kobasice. Ili zamena zbog W,Y,Ч;Ђ;Ћ;Ж итд. Па молим вас у ком писму ова слова иду ѕаједно?
 
 
+5 #14 IvanX 09-01-2019 09:37
Od objavljivanja ove vesti prošlo je skoro 7 meseci. Da li je nešto urađeno/postign uto? Da li je održan makar jedan sastanak radne grupe?
 
 
+3 #13 IvanX 09-01-2019 09:37
Kanal DumDum je sve objasnio. Dodao bih samo da se elimiše pojam konvertibilno oružje, i da se to što je pod tim smatrano premesti u kategoriju C gde mu je i mesto. U Nemačkoj se takvi pištolji i revolveri kupuju u samoposlugama bez ikakve dozvole! Zakon inače zabranjuje nelegalne prepravke oružja pa je termin konvertibilno potpuno suvišan.
 
 
+9 #12 Dragan 30-12-2018 10:53
Ukinuti preregistraciju oruzja kao ceo popstupak. Ukinuti porez na oruzje. Pojednostaviti dobijanje dozvole i kupovinu oruzja. Oruzje tretirati kao privatno vlasnistvo na koje naslednici imaju prava kao i na drugu svojinu a nee traziti im clanstva u LD i predaju oruzja (tu treba doneti racionalno resenje). Nekim predhodnim zakonima pola Srbije je razoruzano, a vojske nema. Neka se prekopirajku neki americki zakoni sto se tice oruzja.
 
 
+2 #11 Sima 05-12-2018 13:25
Lakse dobijanje revolvera
 
 
-4 #10 profile4745 02-11-2018 17:15
Need cheap hosting? Try webhosting1st, just $10 for an year.

https://alumni-masba.ch/images/photos/695481/130/117411b5b161232225f55ac0.jpg
 
 
+1 #9 maki 11-07-2018 11:39
gospodo razmotrite da se u zakon uvede mogucnost upotrebe dnevno nocne optike jer sa njom imamo mogucnost sigurnog hica i pogodka u nocnim uslovima lova a divljac se ne uznemirava sto je na zapadu u mnogim drzavama dozvoljeno.Term ovizija ne dolazi u obzir.
 
 
+12 #8 Igor P. 25-06-2018 20:49
Poštovani, izdvojte koji minut svog vremena i odgledajte na you tube-u snimak pod nazivom "Šta menjati u Zakonu o oružju i municiji" (kanala Dum dum) i sve će vam biti jasno, i sve to što je tu rečeno podržava svaki ljubitelj oružja u ovoj državi. Pozdrav
 
 
+5 #7 Борислав 21-06-2018 15:44
Оправдани разлог и арбитрирање да ли је оправдан је крајње апсурдан, јер се не тражи ни за једну другу ствар у промету.Неуједн аченост тумачења прописа различитих полицијских управа је огромна.Одбија се регистрација пиштоља као спортског оружја иако је као разлог набавке наведен спорт.Спортски пиштољи калибра 22лр се уписују у оружни лист за оружје за личну безбедност што ствара проблеме власницима приликом опорезивања. Пушке са олученим и неолученим цевима треба тако и називати а не одређивати им намену (ловачки) у називу и тражити чланство у ловачкој организацији за набавку истих уколико не желимо да их користимо у лову. На пример пушка за далекометно стрељаштво се назива ловачким карабином.Висин а и оправданост такси нису происани ЗОМ па их нећу кометарисати.
 

Dodaj komentar

Sigurnosni kod
Osveži